Миг 28 (Над)Ако искате да снимам кофи за боклук ще трябва да ходя чак в крайните квартали. Живея в центъра и тук боклука се хвърля сряда между 8 и 10 сутринта. Ако случайно го хвърлиш по рано винаги ще се намерят "добросъвестни" съседи, които ще го преровят, за да разберат на кого е и ще се обадят в полицията, които пък от своя страна ще ти лепнат 70 евро глоба.

Единствената кофа на снимката е пред един музикален център.

Ако искаш пък да хвърлиш боклук от ремонтна работа се обаждаш специално и те ти носят един голям голям контейнер, който стои пред вас около 2-3 дни.

Хартията тук се хвърля понеделник (до 8 вечерта), а батерии и хапчета хората най-добросъвестно ходят да си ги издават на предназначените за това места.

И последно - бутилки. Пластмасовите по супермаркетите, срещу пари. Ако стъклените са взети от супермаркет в каса се връщат срещу пари, а ако са примерно от вино има едни специални контейнери, вкопани в земята. Излизат само 3 улея - за зелено, бяло и тъмно стъкло.

Та това беше най-общо казано ситуацията с боклука тук. Знам, че по крайните квартали всяка къща си има по три кофи - за битови отпадъци, пластмаса,хартия,метал и стъкло. И там май изхвърлянето става само веднъж седмично.

Хайде лек ден :)
Етикети: ,

9 коментара:

 1. Your pictures are very interesting!
  Thanks for following my 365 blog and commenting on my blog.
  Take care

  ОтговорИзтриване
 2. Организация си е, но отначало като не знаехме... и като имаме по около 8 торби боклук заради купоните които правим...добре че имаме тераса :) Но вече сме влезли в релси де :)

  ОтговорИзтриване
 3. та за кофите: алекс не дава боклуче да падне на земята сигурно се е за мечтал за деня в който и тук в България ще се събира боклука така както беше описано малко по нагоре. А защо се е замечтал много пъти съм хвърлял хартийки когато е бил с мен и все ги събира :)

  ОтговорИзтриване
 4. хмм странно, аз изхвърлях боклука в някви специални места, които бяха на самата улица и потъваха някъде под земята, със специална карта се отваряха и изхвърляш вътре..

  ОтговорИзтриване
 5. Това забравих да спомена :) По общежитията/блоковете е така :) А в статията говоря само за центъра и за къщи. И за изхвърлянето на боклука в Сряда.. това е само в нашия квартал. Знам, че някои квартали са в петък.. А по другите градове сигурно е друга система :)

  ОтговорИзтриване
 6. ми да най-вероятно, аз говоря за Влисинген и това беше на центъра центъра, но отделно от тия подземни чудеса имаше и ден от седмицата в който си оставяха специалните чувалчета пред входовете..

  ОтговорИзтриване