Миг 47, 48, 49, 50, 51 (Надя)Миг 47 е от 16-ти. Тъй като летяхме през Айндхофен (Eindhoven) решихме да разгледаме града. И сега, тръгвайки да разглеждам снимките видях, че единствената ми снимка от там е на един писоар. Такива писоари има по улиците из цяла Холандия. Блазе им на мъжете. Другите ми снимки от 16-ти са само от летището и автобуса до хостела - интересни, но тъмни и размазани :)

И така :) Следва 17-ти ->Стигайки до Бъкингам палас екскурзоводката ни (бяхме на безплатна разходка с екскурзовод!) каза, че сме големи късметлии, тъй като днес става смяната на чесовоите. После погледна към знамето и каза: ама вие сте наистина големи късметлии... кралицата е в двореца. И след 5 минути две каляски излязоха от двореца с мнооого много охрана. В една от каляските имаше мъж и жена, а в другата възрастна жена със светло синя шапка. Секунди след това завеската беше дръпната, така че дали съм или не съм видяла кралицата е все още под въпрос. Но ми се иска да вярвам, че е минала на метър от мен :) По-късно минахме покрай двореца на принц Чарлз и отново видяхме каляските, но този път в първата имаше две 30-40 годишни жени, а във втората жена и трима мъже.

Други неща които посетих на 17-ти са Хайд Парк (снимах бъдещата си къща.. планът е да живея там до макс 10 години :) ), още два замъка, Трафалгъл скуеър, Биг Бен, Уестминстърското абатство, как снимат реклама, London Eye и няколко скулптури на Салвадор Дали и още и още... Крачкомерът ми показа 13 извървяни километра, а тези с автобус и метро изобщо не искам да знам колко са. А броят на снимките - 300 :) Не питайте как успях да избера тази.

Миг 49 (или 18-ти февруари) ->Има опасност постът да стане много много дълъг и за това ще напиша само какво е това и къде другаде съм ходила. Това е Банкси (Banksy) Предполагам любителите на графити (а и не само те) знаят кой е. Има десетки произведения в Лондон, а ние (благодаря ти гугъл мапс) успяхме да намерим един тунел с 5-6 от неговите неща.

Иначе минахме през Tower Bridge, London Tower, London Bridge, St. Pauls Cathedral, Лондонското сити - London City (5000 човека население и 300 000 работещи там през деня), Бритиш музея - British Museum (бягахме през него, за да се поберем в двата часа, които имахме на разположение, но имам снимка с розетския камък), National Gallery, Пикадили - Piccadilly circus и пъб Червеният лъв - Red Lion(за край на вечерта и престоя ни в Лондон).

Миг 50 беше на летището. С телефон.Две бобита, въоражени до зъби. След това имахме 40 минути със самолет, няколко часа с влак и прибиране в моя си град.

И днес (Миг 51).

Събудих се, установих, че вентилаторът на компютъра ми отново бръмчи странно и дойдох до училище, за да си проверя пощата (50 писма, изискващи внимание и 20-тина, които пак не са спам, но просто маркирах за прочетени. )Нещата са малко по-подробно обяснени в личния ми блог.
Толкова от мен за днес :)
Етикети: ,

12 коментара:

 1. Много са готини тези каляски в Лондон

  ОтговорИзтриване
 2. Тъпо е, статия породена от комплексарски предубеждения. Какво пускаш някви снимки от Лондон, който иска може да си ги види навсякъде. Само да дразниш децата в България, че като отидат на училище немогат да си проверят е-мейла. И какво като бъгавото ти вентилаторче леко се е напрашило вследствие на непочистената ти стаичка. Пуни си статийката в някой местен форум да видиш как ще ти се смеят.
  Поздрави от Лондон!

  ОтговорИзтриване
 3. Ами радвам си се на моите снимки от Лондон :) А бъгавото ми вентилаторче от много неща може да се е бъгнало, но не и непочистена стаичка, тъй като имам алергия към прах и не мога да живея в непочистена стаичка.
  Завиждам ти благородно, че живееш в Лондон, защото това е моя много голяма мечта. А идеята на този блог е да се пускат снимки :)

  ОтговорИзтриване
 4. Е като как да го разбирам това, че от Айндховен имаш само снимка на писоар. Аз живея тука и все си мислех, че има и други работи освен въпросните писоари. За който не ги е виждал може и да са интересни, ама едва ли па чак толкоз.

  ОтговорИзтриване
 5. O, oпределено има много интересни неща там. Харесах града изключително много... изключително оживен, за разлика от моето градче със само 100 000 население :) А иначе публикувах снимката именно за тези, които не са ги виждали. След обстойно разглеждане на снимките си видях, че имам и една от McDonalds..но тя е скучна и реших, че не й е мястото тук.
  А иначе се надявам, че не си се обидил на единствената ми снимка от града в който живееш. В страничната лента на блога съм сложила линк за Айдхофен към Уикипедия и който иска може да прочете повече за града.

  ОтговорИзтриване
 6. Идеята на блога е да се публикуват Мигове, моментни Мигове-това, което ти е направило впечатление, това, което правиш, това, което ядеш и всичко около теб-размазани снимки, снимки от живота, снимки под душа, снимки в леглото..... Професионални снимки на забележителности всеки може да намери като потърси в Чичо Гугъл. А по въпроса за "комплексарски предубеждения" - мисля, че в коментара имаше повече комплекси отколкото в едно изречение на поста....

  Живота е един Миг...

  ОтговорИзтриване
 7. Анонимен каза...

  Тъпо е, статия породена от комплексарски предубеждения. Какво пускаш някви снимки от Лондон, който иска може да си ги види навсякъде. Само да дразниш децата в България, че като отидат на училище немогат да си проверят е-мейла. И какво като бъгавото ти вентилаторче леко се е напрашило вследствие на непочистената ти стаичка. Пуни си статийката в някой местен форум да видиш как ще ти се смеят.
  Поздрави от Лондон!
  Събота, 2009, Февруари 21 19:09
  Мисля ,че е много тъпо да се заяждаш с прекрасните мигове на човек който се е поразходил из Лондон.НЕ ЗНАЕШ НИЩО ЗА ТРУДНОСТИТЕ КОИТО Е ПРЕОДОЛЯЛ ДА СБЪДНЕ МЕЧТИТЕ СИ .

  ОтговорИзтриване
 8. . ЦИТАТ: Само да дразниш децата в България, че като отидат на училище немогат да си проверят е-мейл
  И БЪЛГАРИЯ НЕ БЕРЕМ БАНАНИТЕ ПО ДЪРВЕТАТА И СИНЪТ МИ МОЖЕ В УЧИЛИЩЕ ДА СИ ПРОВЕРИ ПОЩАТА.ВЪПРОС НА ЖЕЛАНИЕ НЕ НА ЗЛОБА.

  ОтговорИзтриване
 9. РАДВАМ СЕ ЧЕ ТАЛАНТЛИВИТЕ , УМНИ И ХУБАВИ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ ПОЧНАХА ДА НИ ПРЕДСТАВЯТ ИЗ ЕВРОПА А НЕ РАЗНИ КОМПЛЕКСАРИ ДЕТО ТУК БИЛ ИНЖ А ТАМ МИЯЧ НА ЧИНИИ АМА ГОЛЯМА РАБОТА ЖИВЕЕЛ В ЛОНДОН

  ОтговорИзтриване
 10. Снимките са прекрасни, по този начин мислено се пренесох в Лондон и другите градове, а това, че някой си мисли, че 'децата в българия ще завиждат' - съдбата им е в техни ръце и винаги могат да отидат във всяка точка по света

  ОтговорИзтриване
 11. Коя европейска страна ти е харесала най-много досега.Знам,че си била в няколко европейски страни?

  ОтговорИзтриване