Миг 41 (Надя)Сградата на общината е всъщност три сгради и малко площадче между тях, върху което е сложен стъклен покрив и е направено като фоайе. И е на забутана уличка близо до центъра... невъзможно беше да снимам нещо смислено отвън. И въпрки, че бях цял ден по срещи, на работа и лекции, успях да се промъкна, за да щракна поне веднъж. Община Leeuwarden - столицата на Фризия.

Ако много държите на снимка отвън: ето Ако виждате до канала една височка старинна кула - зад нея има оранжева сграда и друга сграда. Та другата сграда е общината.

Това, което може да се забележи е, че холандците не ги е страх да използват цветове. А системата за билетчета в общината е лесна. Има буквички от A до S с различни теми: примерно настаняване, помощи, студенти които искат да работят, смяна на адрес.. та.. взимаш си буквичка с твоето номерче и зад нея има и някакво число. Примерно S8, S9.. и си чакаш на диванчетата, докато не ти каже таблото на кое гише да ходиш. А на гишетата.. ами ще те извика човек, който е наистина наиситна много наясно със ситуацията и ще направи всичко да ти помогне. Излишно е да споменавам, че всички знаят английски.

И общо взето това се вижда на снимката :)
Етикети: ,

1 коментар: